Nieuws

Gepubliceerd op donderdag 14 september 2017 om 13:39
Menig Nederlander is er inmiddels helemaal zat van: de regen. Al de hele week zijn de weersomstandigheden niet om over naar huis te schrijven, maar toch is er een groepje Zwollenaren wat af en toe staat te juichen. De organisatie van de eerste Hoge Laarse MudRun is maar wat blij met de regen. “Maar vrijdag mag het wel droog zijn hoor”, meldt SportService Zwolle, de coördinerende partij.
Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2017 om 22:02
Hellen de Vries en Falco Olivier hebben dinsdagavond tijdens de 27ste Salverda Berkumloop de 5 kilometer op hun naam gezet. De twee BB-lopers waren vanaf het startschot de sterksten en kwamen na ruim een kwartier over de streep. Voor De Vries was het haar negende overwinning in Berkum, een duizelingwekkend aantal. “Het liep even niet, maar dat heeft een goede reden”, reageert De Vries na afloop.
Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2017 om 21:31
Ezra Kering is dinsdagavond winnaar geworden van de 27ste editie van de Salverda Berkumloop. De Keniaan snelde op de 10 kilometer naar een tijd van 29 minuten en 51 seconden en bleef daarmee de rest van het veld een straatlengte voor. Nummer twee Ad Sluijter kwam ruim drie minuten later over de streep, terwijl Joep Emmen als derde eindigde. Bij de dames ging de zege naar de Keniaanse Tabita Gichia.
Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2017 om 19:03
De 27ste editie van de Salverda Berkumloop heeft dinsdagavond een mooi bedrag voor de goede doelen opgeleverd. Vlak voor de start van het populaire hardloopevenement overhandigde Gert Peter de Gunst (assistent-trainer PEC Zwolle) een fraaie cheque van 4.548 euro aan Stichting Present Zwolle. Datzelfde bedrag ging naar VG Sport. En tot slot nam Wijkvereniging Berkum een cheque ter waarde van 4.403 euro in ontvangst.
Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2017 om 16:53
BB-loper Peter Ligthart heeft afgelopen weekend zijn debuut gemaakt in een wedstrijd over liefst honderd kilometer. De 53-jarige atleet deed dat in Winschoten en eindigde uiteindelijk binnen de negen uur. Daarmee voldeed hij ruimschoots aan zijn eigen doelstelling en dat smaakt naar meer. “De laatste tien kilometer was het alleen maar overleven”, lacht de loper.
Gepubliceerd op vrijdag 8 september 2017 om 20:10
De 27ste editie van de Salverda Berkumloop, die dinsdag 12 september op het programma staat, is niet alleen populair bij het publiek. De organisatie van het populaire hardloopevenement heeft een groot aantal nieuwe sponsoren weten te binden, waardoor de uitstraling van het evenement is verbeterd. “Zo hebben we onze vrijwilligers langs het parcours in het nieuw kunnen steken”, vertelt voorzitter Rutger Blankvoort.
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2017 om 12:44
De binnenstad van Zwolle is op vrijdagavond 3 november voor de tweede keer het decor voor de Zwolse Ladies Run. Uitsluitend dames kunnen zich opgeven voor de 2,5 en de 5 kilometer, waarvan de routes ook door de binnenstad lopen. “De start is om 19.30 uur en het parcours loopt volledig over verharde wegen”, laat Nanja Schorel namens de organisatie weten.
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2017 om 11:03
De organisatie van de eerste Hoge Laarse MudRun, gehouden op vrijdag 15 september, heeft maandag het parcours bekendgemaakt. De start en finish van de run zijn bij HC Zwolle, terwijl de route ook loopt langs PEC 1910, Blue Hawks, ZRZV, het Westerveldse bos en de route voor mountainbikers in het bos. In totaal krijgen de deelnemers zestien verschillende obstakels voor de kiezen.
Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2017 om 15:44
Arne Mulder, vijfvoudig winnaar van de 10 kilometer van de StadshagenRun, verzorgt zaterdag 21 oktober het startschot bij de jubileumeditie van de EP StadshagenRun. De EP StadshagenRun wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden. Inschrijven kan nog tot 30 september via www.epstadshagenrun.nl.
Gepubliceerd op zondag 16 juli 2017 om 19:03
De eerste editie van de Zwolle Urban Trail heeft zondag bijna tweeduizend sportievelingen naar Zwolle gebracht. De deelnemers genoten van een uniek parcours van tien kilometer, waarin zij maar liefst negentien bijzondere Zwolse locaties onder ogen kregen. “Een nagenoeg uitverkochte editie en veel enthousiaste reacties tekenden voor een groot succes”, meldt de tevreden organisatie.