Nieuws

‘AsRENdorp is meer dan een loopwedstrijd’
Gepubliceerd op maandag 30 juni 2014 om 15:21 bevat foto's

De eerste editie van de AsRENdorp is zondag een succes geworden. 675 Hardlopers liepen door de straten van de wijk Assendorp en genoten met volle teugen van het parcours en de sfeer. De organisatie nam na afloop vele complimenten in ontvangst en gaat voor een vaste positie op de hardloopkalender. “De laatste zondag van juni moet een vast moment worden”, vertelt organisator Frankwin Mussche.

De AsRENdorp was in eerste instantie puur bedoeld als nieuwe hardloopwedstrijd. Door de smalle straatjes van de wijk, pakweg een meter voor de huizen langs. Een unieke loop. “Op deze manier zijn er in Zwolle nog niet veel loopwedstrijden”, weet Mussche. Achteraf werd pas echt duidelijk dat de AsRENdorp meer dan alleen een hardloopevenement is. Het was zondag gezelligheid troef, met bandjes op het Assendorperplein, vele andere activiteiten en een ruilmarkt. “Er gebeurde van alles. Er was een springkussen voor de jeugd en onder andere een ruilmarkt. Eigenlijk was het de hele dag druk. Het leek zelfs een beetje op Koningsdag, dan is het ook enorm gezellig in de wijk.”

Met 675 deelnemers was de organisatie eveneens dik tevreden. “Vooraf verwacht je niets, maar uiteraard hoop je wel op veel publiek, een leuke sfeer en genoeg deelnemers. Dat was allemaal het geval”, zegt Mussche. De complimenten stroomden na afloop dan ook binnen, van zowel de lopers als de toeschouwers. “Dan hoor je positieve geluiden over het parcours, maar ook over de sfeer. Daardoor gaan we volgend jaar verder, want we kunnen het nu niet maken om te stoppen. Maar dat doen we met alle plezier hoor”, aldus de organisator.

Er werd zondagmiddag uiteraard ook nog gelopen om de prijzen. Op de 5 en 10 kilometer waren er medailles te verdienen en tevens was er een kidsrun. Zwollenaar Reinald Bosman was over 10 kilometer de snelste van de dag, terwijl Emmeloorder Bas Hollegien de 5 kilometer als snelste aflegde. Bij de vrouwen was de Zwolse Lauri Weijkamp in 20:32 de rapste over 5 kilometer, terwijl de 10 kilometer werd gewonnen door Maartje van Reedt. Zij liep naar een eindtijd van 43:50. Na afloop was het snel opruimen, want anderhalf uur later trad het Nederlands voetbalelftal aan tegen Mexico. “Dat lukte niet helemaal, na de wedstrijd moesten we nog wat dranghekken opruimen. Maar het was het zeker waard. De eerste editie was een groot succes.”