Nieuws

‘Ekiden Zwolle wederom een groot succes’
Gepubliceerd op maandag 20 april 2015 om 10:30 bevat foto's

De 22ste editie van de Ekiden Zwolle is zondag een groot succes geworden. Het populaire hardloopevenement werd bezocht door 111 teams, bestaande uit zes personen. De Militaire Vijfkamp Equipe kwam uiteindelijk als eerste over de streep. De winnende formatie liep de marathonafstand in een tijd van 2:33:55. “We kijken met veel plezier terug op deze editie”, laat de organisatie weten.

Onder perfecte weersomstandigheden vertrokken om klokslag 12.30 uur de eerste lopers. Deze liepen een afstand van 5 kilometer, om vervolgens het stokje over te dragen. De tweede lopers liepen een afstand van 10 kilometer, waarna rondes van 5, 10, 5 en 7,195 kilometer volgden. De Militaire Vijfkamp Equipe was verreweg het snelst, gevolgd door twee ploegen van PEC 1910. Het team met Ben van Boven, Rubin Vos, Simon Vos, Alfred Rekers, Sander Kloosterziel en Joël Plantinga werd tweede. Zij bleven hun clubgenoten ruim vijf minuten voor. “De keuze om de 10 kilometer te verdelen over twee identieke rondes leverde veel positieve reacties op”, stelt de organisatie.

In totaal verschenen er 111 teams aan de start. Deze ploegen kregen de mogelijkheid om de laatste driehonderd meter gezamenlijk af te leggen. “Dit zorgde rond de finish voor mooie taferelen. Het was een fantastisch, sportief en gezellig evenement. We mogen wederom spreken van een enorm groot succes.” Kijk voor de complete uitslag van de 22ste editie op www.ekidenzwolle.nl.