Nieuws

Gepubliceerd op donderdag 9 november 2017 om 11:34
Voetbalvereniging Wijthmen organiseert op zaterdag 13 januari voor de zevende keer de jaarlijkse Wijthmenerplasloop en het is per heden mogelijk om in te schrijven. Het evenement is een prestatieloop rond de Wijthmenerplas, met twee afstanden: 5 en 10 kilometer. De 5 kilometer gaat over één ronde, de 10 kilometer over twee. Daarnaast is er een kidsrun, die gaat over 2,5 kilometer.
Gepubliceerd op donderdag 2 november 2017 om 14:28
De organisatie van de Zwolse Ladies Run heeft besloten de routes iets aan te passen. Aankomende vrijdag staat de tweede editie van de vrouwenloop op het programma en zowel de 2,5 als de 5 kilometer is iets aangepast. “Het loopt minder over voetpaden en meer over de rijwegen. Ik hoop dat die aanpassingen het ook echt beter maken”, zegt Nanja Schorel, die vrijdag zo’n 800 loopsters verwacht.
Gepubliceerd op dinsdag 31 oktober 2017 om 10:32
De 43ste editie van de Sint Nicolaasloop wordt gehouden op zondag 26 november. Het parcours van het hardloopevenement, dat plaats heeft aan de noordkant van Zwolle, loopt door de wijken Berkum, Aalanden en Holtenbroek. “Dit hardloopevenement is de jaarlijkse afsluiter van de vele wedstrijden die Zwolle inmiddels rijk is”, laat de organisatie weten.
Gepubliceerd op zaterdag 21 oktober 2017 om 18:19
Jan Schra van de Zwolse hardloopvereniging BB-lopers is zaterdag winnaar geworden van de tiende editie van de EP StadshagenRun. Schra vocht samen met clubgenoot Erik Slomp om de overwinning en uiteindelijk bleek Schra over het meeste uithoudingsvermogen te beschikken. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Tess Boekema, die na 36 minuten en 56 seconden over de streep kwam.
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2017 om 14:30
Door een stressfactuur in zijn voet kan Arne Mulder zaterdag niet meedoen aan de tiende editie van de EP StadshagenRun, maar toch is hij wel van de partij. De Zwolse atleet is namelijk begeleider van de jongeren van Stichting Empower en geeft ook nog eens het startschot. “Soms hoor je dat geblesseerden er niets van willen weten en niets meer volgen. Dat heb ik niet, ik ga dit met alle plezier doen”, weet Mulder.
Gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2017 om 15:43
Terp 3, organisator van sportevenementen, organiseert op zaterdag 18 november een speciale afvalrace voor hardlopers. Op de skeelerbaan bij de Wijthmenerplas wordt er gestart in een groep van maximaal 28 hardlopers, die een maximale afstand van 10 kilometer lopen. “Je kunt niet lekker op je eigen tempo lopen, maar je moet steeds zorgen dat je niet achteraan loopt”, vertelt organisator Peter van Grootheest.
Gepubliceerd op donderdag 14 september 2017 om 13:39
Menig Nederlander is er inmiddels helemaal zat van: de regen. Al de hele week zijn de weersomstandigheden niet om over naar huis te schrijven, maar toch is er een groepje Zwollenaren wat af en toe staat te juichen. De organisatie van de eerste Hoge Laarse MudRun is maar wat blij met de regen. “Maar vrijdag mag het wel droog zijn hoor”, meldt SportService Zwolle, de coördinerende partij.
Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2017 om 22:02
Hellen de Vries en Falco Olivier hebben dinsdagavond tijdens de 27ste Salverda Berkumloop de 5 kilometer op hun naam gezet. De twee BB-lopers waren vanaf het startschot de sterksten en kwamen na ruim een kwartier over de streep. Voor De Vries was het haar negende overwinning in Berkum, een duizelingwekkend aantal. “Het liep even niet, maar dat heeft een goede reden”, reageert De Vries na afloop.
Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2017 om 21:31
Ezra Kering is dinsdagavond winnaar geworden van de 27ste editie van de Salverda Berkumloop. De Keniaan snelde op de 10 kilometer naar een tijd van 29 minuten en 51 seconden en bleef daarmee de rest van het veld een straatlengte voor. Nummer twee Ad Sluijter kwam ruim drie minuten later over de streep, terwijl Joep Emmen als derde eindigde. Bij de dames ging de zege naar de Keniaanse Tabita Gichia.
Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2017 om 19:03
De 27ste editie van de Salverda Berkumloop heeft dinsdagavond een mooi bedrag voor de goede doelen opgeleverd. Vlak voor de start van het populaire hardloopevenement overhandigde Gert Peter de Gunst (assistent-trainer PEC Zwolle) een fraaie cheque van 4.548 euro aan Stichting Present Zwolle. Datzelfde bedrag ging naar VG Sport. En tot slot nam Wijkvereniging Berkum een cheque ter waarde van 4.403 euro in ontvangst.