Nieuws

Gepubliceerd op zaterdag 1 juli 2017 om 14:52
Nick Marsman uit Ommen is vrijdagavond winnaar geworden van de derde BB-lopers Baan Classic. De atleet van ACO Van Elderen liep de 5 kilometer op de Zwolse atletiekbaan aan de Urksteeg in een tijd van 15 minuten en 1 seconde. Daarmee bleef hij nummer twee Freek Lier vijf seconden voor. Bij de vrouwen ging Jessica Oosterloo (17:17) met de zege aan de haal.
Gepubliceerd op donderdag 29 juni 2017 om 13:13

Gepubliceerd op dinsdag 27 juni 2017 om 11:22
Hardloopvereniging BB-lopers organiseert op vrijdag 30 juni de derde editie van de BB-lopers Baan Classic. Twee jaar geleden werd het evenement geboren rond het 5-jarig jubileum van de Zwolse club en vanwege het succes van die editie is besloten er mee verder te gaan. Plaats van handeling is opnieuw de atletiekbaan aan de Urksteeg.
Gepubliceerd op zondag 25 juni 2017 om 22:42

Naast Pierre ten Holder kwamen er zondag nog vier PEC-jongens in actie op eigen bodem, te weten: Sander Kloosterziel, David Prins, Owen Beuckens en Gilles Aarts. Het Zwolse vijftal kon als team echter geen rol van betekenis spelen. De algehele dagzege ging uiteindelijk naar het jongensteam van het Arnhemse Ciko ’66. Het dertien-koppige team van PH uit Vught moest genoegen nemen met de tweede plaats. De Zwolse meisjes A-ploeg deed met slechts drie deelneemsters helemaal mee onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. De opvallendste prestatie kwam op naam van Lena Kater. Bij het verspringen kwam zij tot een sprong van 5.45 meter. Nina Jager en Rianne Schonewille presteerden naar behoren.

Gepubliceerd op zondag 25 juni 2017 om 20:58
Jan Pullen heeft zondagmiddag de vierde editie van de AsRENdorp op zijn geschreven. De atleet van Spurt ‘88 uit Hardenberg legde de 10 kilometer door de straten van de wijk Assendorp af in 35 minuten en 20 seconden en bleef daarmee Frank Eikenaar en Michiel Huzen voor. Bij de dames zegevierde BB-loopster Josje Peters op de langste afstand (41:24). De Zwolse kreeg Sanne Pluim en Maria Ufkes mee op het podium.
Gepubliceerd op donderdag 22 juni 2017 om 11:06
De organisatie van de vierde editie van de AsRENdorp verwacht aankomende zondag ruim duizend deelnemers. Daarmee is het maximaal aantal hardlopers zo goed als bereikt. De inschrijving voor de kidsrun is zelfs al gesloten. “Er lopen 350 kinderen mee en dat is een heel behoorlijk aantal. De mix van plezier en prestatie, dat is de kracht van de AsRENdorp”, vertelt organisator Frankwin Mussche.
Gepubliceerd op woensdag 21 juni 2017 om 15:42
Hardloopgroep De Warmlopers heeft met de deelname aan de Scania Zwolse Halve Marathon een bedrag van ruim 35.000 euro bij elkaar gelopen. Dit werd dinsdagavond bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de cheques aan de goede doelen, te weten: Gift City en de boerderij van Nambikay. “De Warmlopers kijkt terug op een geslaagde avond”, zo meldt de groep.
Gepubliceerd op woensdag 14 juni 2017 om 09:52
Onder het genot van een hapje en een drankje hebben de winnaars van de Rabobank Business Run (Zwolse Halve Marathon) en de Craft Business Run (4 Engelse Mijlen) dinsdag bij Scania, hoofdsponsor van de Scania Zwolse Halve Marathon, hun prijzen in ontvangst genomen. Daarnaast kregen de drie goede doelen van de zeventiende editie ieders een cheque van 1.300 euro.
Gepubliceerd op zondag 11 juni 2017 om 17:31
De 27ste editie van de Salverda Berkumloop, dinsdag 12 september, is zondag snel volgeboekt. De inschrijving ging zondagmiddag om 12.00 uur op www.berkumloop.nl van start en ruim vijf uur later kon deze alweer worden gesloten. Tegen 17.30 uur werd de limiet van 1.750 deelnemers bereikt. Er wordt dit jaar opnieuw geen reservelijst aangemaakt voor het geval mensen zich toch nog afmelden.
Gepubliceerd op zaterdag 10 juni 2017 om 22:01

Het is bijna een traditie dat De Vries tijdens de Scania Zwolse Halve Marathon als eerste Zwolse over de meet komt. Vorig jaar lukte het, het jaar daarvoor kreeg ze het voor elkaar en ook in 2017 kwam De Vries als eerste onder de finishboog door. Ze noteerde een tijd van 1:25:13 en daar was ze dik tevreden mee. “Ik heb echt heel erg lekker gelopen. Aan het einde raakte ik ietwat vermoeid, maar dat is ook wel logisch. Ik heb zo lekker in de cadans gezeten”, zegt De Vries, die zag dat ze de concurrentie ruim voor bleef. “Wat dat betreft hoop ik dat er volgend jaar weer tegelijkertijd wordt gestart. Nu loop je heel lang alleen en daar word ik best onzeker van, haha.”