Nieuws

Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2017 om 16:53
BB-loper Peter Ligthart heeft afgelopen weekend zijn debuut gemaakt in een wedstrijd over liefst honderd kilometer. De 53-jarige atleet deed dat in Winschoten en eindigde uiteindelijk binnen de negen uur. Daarmee voldeed hij ruimschoots aan zijn eigen doelstelling en dat smaakt naar meer. “De laatste tien kilometer was het alleen maar overleven”, lacht de loper.
Gepubliceerd op vrijdag 8 september 2017 om 20:10
De 27ste editie van de Salverda Berkumloop, die dinsdag 12 september op het programma staat, is niet alleen populair bij het publiek. De organisatie van het populaire hardloopevenement heeft een groot aantal nieuwe sponsoren weten te binden, waardoor de uitstraling van het evenement is verbeterd. “Zo hebben we onze vrijwilligers langs het parcours in het nieuw kunnen steken”, vertelt voorzitter Rutger Blankvoort.
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2017 om 12:44
De binnenstad van Zwolle is op vrijdagavond 3 november voor de tweede keer het decor voor de Zwolse Ladies Run. Uitsluitend dames kunnen zich opgeven voor de 2,5 en de 5 kilometer, waarvan de routes ook door de binnenstad lopen. “De start is om 19.30 uur en het parcours loopt volledig over verharde wegen”, laat Nanja Schorel namens de organisatie weten.
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2017 om 11:03
De organisatie van de eerste Hoge Laarse MudRun, gehouden op vrijdag 15 september, heeft maandag het parcours bekendgemaakt. De start en finish van de run zijn bij HC Zwolle, terwijl de route ook loopt langs PEC 1910, Blue Hawks, ZRZV, het Westerveldse bos en de route voor mountainbikers in het bos. In totaal krijgen de deelnemers zestien verschillende obstakels voor de kiezen.
Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2017 om 15:44
Arne Mulder, vijfvoudig winnaar van de 10 kilometer van de StadshagenRun, verzorgt zaterdag 21 oktober het startschot bij de jubileumeditie van de EP StadshagenRun. De EP StadshagenRun wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden. Inschrijven kan nog tot 30 september via www.epstadshagenrun.nl.
Gepubliceerd op zondag 16 juli 2017 om 19:03
De eerste editie van de Zwolle Urban Trail heeft zondag bijna tweeduizend sportievelingen naar Zwolle gebracht. De deelnemers genoten van een uniek parcours van tien kilometer, waarin zij maar liefst negentien bijzondere Zwolse locaties onder ogen kregen. “Een nagenoeg uitverkochte editie en veel enthousiaste reacties tekenden voor een groot succes”, meldt de tevreden organisatie.
Gepubliceerd op zaterdag 1 juli 2017 om 14:52
Nick Marsman uit Ommen is vrijdagavond winnaar geworden van de derde BB-lopers Baan Classic. De atleet van ACO Van Elderen liep de 5 kilometer op de Zwolse atletiekbaan aan de Urksteeg in een tijd van 15 minuten en 1 seconde. Daarmee bleef hij nummer twee Freek Lier vijf seconden voor. Bij de vrouwen ging Jessica Oosterloo (17:17) met de zege aan de haal.
Gepubliceerd op donderdag 29 juni 2017 om 13:13

Gepubliceerd op dinsdag 27 juni 2017 om 11:22
Hardloopvereniging BB-lopers organiseert op vrijdag 30 juni de derde editie van de BB-lopers Baan Classic. Twee jaar geleden werd het evenement geboren rond het 5-jarig jubileum van de Zwolse club en vanwege het succes van die editie is besloten er mee verder te gaan. Plaats van handeling is opnieuw de atletiekbaan aan de Urksteeg.
Gepubliceerd op zondag 25 juni 2017 om 22:42

Naast Pierre ten Holder kwamen er zondag nog vier PEC-jongens in actie op eigen bodem, te weten: Sander Kloosterziel, David Prins, Owen Beuckens en Gilles Aarts. Het Zwolse vijftal kon als team echter geen rol van betekenis spelen. De algehele dagzege ging uiteindelijk naar het jongensteam van het Arnhemse Ciko ’66. Het dertien-koppige team van PH uit Vught moest genoegen nemen met de tweede plaats. De Zwolse meisjes A-ploeg deed met slechts drie deelneemsters helemaal mee onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. De opvallendste prestatie kwam op naam van Lena Kater. Bij het verspringen kwam zij tot een sprong van 5.45 meter. Nina Jager en Rianne Schonewille presteerden naar behoren.