Nieuws

Gepubliceerd op zaterdag 10 juni 2017 om 21:43

Op ongeveer twee kilometer voor de finishlijn achterhaalde de lange Keniaan Richard Mengich de koploopster Flomena Chepchirchir. Even sprak hij in het voorbijgaan met haar. Wat de twee in het Swahili met elkaar bespraken vertelt het verhaal van de wedstrijd niet. Maar zonder twijfel zal Mengich zijn bewondering hebben uitgesproken voor de 35-jarige Chepchirchir, die zaterdag voor de vierde keer de Scania Zwolse halve Marathon op haar naam schreef. Hiermee bevestigde zij haar status als parcoursrecordhoudster. Evenals Mengich, die met overtuiging de wedstrijd voor de derde keer op rij wist te winnen. Het was door de drukkende warme omstandigheden een zware wedstrijd voor alle deelnemers in de Zwolse binnenstad. De parcoursrecords bleven dan ook onbedreigd.

Gepubliceerd op zaterdag 10 juni 2017 om 20:07

Kort achter de winnaar kwamen twee lopers van Stichting Empower samen over de meet. Arne Mulder ging samen met zijn collega Danny Koppelman hand in hand over de finish en daarmee werd hun doel bereikt. Ze eindigden in 21:01 als tweede en derde. Koppelman, die kampt met een hersenaandoening, glunderde na afloop van oor tot oor. “Je bedenkt iets en dan lukt het ook nog”, vertelt Mulder. “Ik heb onderweg een paar keer gedacht: dit is ‘operation Koppelman’. Hij ging net na de start razendsnel met Joep Emmen mee en dus moest ik even opletten om hem bij te houden. Dit is geweldig”, zegt Mulder, die vooral het verhaal van Danny belangrijk vond. “Het laatste stuk was het heel druk, maar dit is echt gaaf. Echt gaaf”, aldus de hoofdpersoon.

Gepubliceerd op donderdag 8 juni 2017 om 13:42
De inschrijving voor de tiende en daarmee jubileumeditie van de EP StadshagenRun, die zaterdag 21 oktober op het programma staat, start zondag 11 juni om 9.00 uur via www.epstadshagenrun.nl. De EP StadshagenRun wordt georganiseerd door Stichting Loopsport Zwolle.
Gepubliceerd op woensdag 7 juni 2017 om 11:45
De 27ste editie van de Salverda Berkumloop wordt op dinsdagavond 12 september 2017 gelopen. Op deze avond klinkt om klokslag 19.00 uur voor 1.750 deelnemers het startschot. De inschrijving opent zondag 11 juni om 12.00 uur op www.berkumloop.nl en sluit bij het bereiken van het maximum aantal deelnemers van 1.750. Vorig jaar was het loopevenement in een kleine twee uur volgeboekt.
Gepubliceerd op dinsdag 30 mei 2017 om 10:11
Naast parcoursrecordhouder Richard Mengich en de winnaar van de marathon van Londen, Daniel Wanjiru, komt ook Dennis Kimetto op zaterdag 10 juni naar Zwolle voor de zeventiende Scania Zwolse Halve Marathon. Kimetto is sinds 28 september 2014 de snelste mens op aarde op de marathon. De Keniaan vestigde destijds in Berlijn met 2:02:57 een nieuw wereldrecord op de langste afstand van de wegatletiek en dat record is na bijna drie jaar nog niet verbroken.
Gepubliceerd op maandag 29 mei 2017 om 13:26
De eerste Zwolle Urban Trail van zondag 16 juli valt in de smaak. De inschrijving voor dit loopevenement, waarbij langs en zelfs door diverse gebouwen en locaties in Zwolle wordt gelopen, is op 20 april geopend en telt nu al meer dan duizend deelnemers. “Voor wie ook mee wil doen aan deze unieke loopbelevenis wordt aangeraden om niet te lang te wachten met inschrijven”, meldt de organisatie.
Gepubliceerd op donderdag 18 mei 2017 om 15:04
Ruim dertig hardlopers van Stichting Hart van Zwolle hebben woensdag samen met Erben Wennemars getraind voor de Scania Zwolse Halve Marathon van 10 juni. De deelnemers namen plaats op de tribune van voetbalvereniging Berkum en luisterden ademloos naar de sportlessen van de voormalig schaatser. Vervolgens ging de groep flink aan de slag.
Gepubliceerd op dinsdag 25 april 2017 om 15:50