Nieuws

Gepubliceerd op zondag 25 juni 2017 om 20:58
Jan Pullen heeft zondagmiddag de vierde editie van de AsRENdorp op zijn geschreven. De atleet van Spurt ‘88 uit Hardenberg legde de 10 kilometer door de straten van de wijk Assendorp af in 35 minuten en 20 seconden en bleef daarmee Frank Eikenaar en Michiel Huzen voor. Bij de dames zegevierde BB-loopster Josje Peters op de langste afstand (41:24). De Zwolse kreeg Sanne Pluim en Maria Ufkes mee op het podium.
Gepubliceerd op donderdag 22 juni 2017 om 11:06
De organisatie van de vierde editie van de AsRENdorp verwacht aankomende zondag ruim duizend deelnemers. Daarmee is het maximaal aantal hardlopers zo goed als bereikt. De inschrijving voor de kidsrun is zelfs al gesloten. “Er lopen 350 kinderen mee en dat is een heel behoorlijk aantal. De mix van plezier en prestatie, dat is de kracht van de AsRENdorp”, vertelt organisator Frankwin Mussche.
Gepubliceerd op woensdag 21 juni 2017 om 15:42
Hardloopgroep De Warmlopers heeft met de deelname aan de Scania Zwolse Halve Marathon een bedrag van ruim 35.000 euro bij elkaar gelopen. Dit werd dinsdagavond bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de cheques aan de goede doelen, te weten: Gift City en de boerderij van Nambikay. “De Warmlopers kijkt terug op een geslaagde avond”, zo meldt de groep.
Gepubliceerd op woensdag 14 juni 2017 om 09:52
Onder het genot van een hapje en een drankje hebben de winnaars van de Rabobank Business Run (Zwolse Halve Marathon) en de Craft Business Run (4 Engelse Mijlen) dinsdag bij Scania, hoofdsponsor van de Scania Zwolse Halve Marathon, hun prijzen in ontvangst genomen. Daarnaast kregen de drie goede doelen van de zeventiende editie ieders een cheque van 1.300 euro.
Gepubliceerd op zondag 11 juni 2017 om 17:31
De 27ste editie van de Salverda Berkumloop, dinsdag 12 september, is zondag snel volgeboekt. De inschrijving ging zondagmiddag om 12.00 uur op www.berkumloop.nl van start en ruim vijf uur later kon deze alweer worden gesloten. Tegen 17.30 uur werd de limiet van 1.750 deelnemers bereikt. Er wordt dit jaar opnieuw geen reservelijst aangemaakt voor het geval mensen zich toch nog afmelden.
Gepubliceerd op zaterdag 10 juni 2017 om 22:01

Het is bijna een traditie dat De Vries tijdens de Scania Zwolse Halve Marathon als eerste Zwolse over de meet komt. Vorig jaar lukte het, het jaar daarvoor kreeg ze het voor elkaar en ook in 2017 kwam De Vries als eerste onder de finishboog door. Ze noteerde een tijd van 1:25:13 en daar was ze dik tevreden mee. “Ik heb echt heel erg lekker gelopen. Aan het einde raakte ik ietwat vermoeid, maar dat is ook wel logisch. Ik heb zo lekker in de cadans gezeten”, zegt De Vries, die zag dat ze de concurrentie ruim voor bleef. “Wat dat betreft hoop ik dat er volgend jaar weer tegelijkertijd wordt gestart. Nu loop je heel lang alleen en daar word ik best onzeker van, haha.”

Gepubliceerd op zaterdag 10 juni 2017 om 21:43

Op ongeveer twee kilometer voor de finishlijn achterhaalde de lange Keniaan Richard Mengich de koploopster Flomena Chepchirchir. Even sprak hij in het voorbijgaan met haar. Wat de twee in het Swahili met elkaar bespraken vertelt het verhaal van de wedstrijd niet. Maar zonder twijfel zal Mengich zijn bewondering hebben uitgesproken voor de 35-jarige Chepchirchir, die zaterdag voor de vierde keer de Scania Zwolse halve Marathon op haar naam schreef. Hiermee bevestigde zij haar status als parcoursrecordhoudster. Evenals Mengich, die met overtuiging de wedstrijd voor de derde keer op rij wist te winnen. Het was door de drukkende warme omstandigheden een zware wedstrijd voor alle deelnemers in de Zwolse binnenstad. De parcoursrecords bleven dan ook onbedreigd.

Gepubliceerd op zaterdag 10 juni 2017 om 20:07

Kort achter de winnaar kwamen twee lopers van Stichting Empower samen over de meet. Arne Mulder ging samen met zijn collega Danny Koppelman hand in hand over de finish en daarmee werd hun doel bereikt. Ze eindigden in 21:01 als tweede en derde. Koppelman, die kampt met een hersenaandoening, glunderde na afloop van oor tot oor. “Je bedenkt iets en dan lukt het ook nog”, vertelt Mulder. “Ik heb onderweg een paar keer gedacht: dit is ‘operation Koppelman’. Hij ging net na de start razendsnel met Joep Emmen mee en dus moest ik even opletten om hem bij te houden. Dit is geweldig”, zegt Mulder, die vooral het verhaal van Danny belangrijk vond. “Het laatste stuk was het heel druk, maar dit is echt gaaf. Echt gaaf”, aldus de hoofdpersoon.

Gepubliceerd op donderdag 8 juni 2017 om 13:42
De inschrijving voor de tiende en daarmee jubileumeditie van de EP StadshagenRun, die zaterdag 21 oktober op het programma staat, start zondag 11 juni om 9.00 uur via www.epstadshagenrun.nl. De EP StadshagenRun wordt georganiseerd door Stichting Loopsport Zwolle.
Gepubliceerd op woensdag 7 juni 2017 om 11:45
De 27ste editie van de Salverda Berkumloop wordt op dinsdagavond 12 september 2017 gelopen. Op deze avond klinkt om klokslag 19.00 uur voor 1.750 deelnemers het startschot. De inschrijving opent zondag 11 juni om 12.00 uur op www.berkumloop.nl en sluit bij het bereiken van het maximum aantal deelnemers van 1.750. Vorig jaar was het loopevenement in een kleine twee uur volgeboekt.