Nieuws

Gepubliceerd op dinsdag 30 mei 2017 om 10:11
Naast parcoursrecordhouder Richard Mengich en de winnaar van de marathon van Londen, Daniel Wanjiru, komt ook Dennis Kimetto op zaterdag 10 juni naar Zwolle voor de zeventiende Scania Zwolse Halve Marathon. Kimetto is sinds 28 september 2014 de snelste mens op aarde op de marathon. De Keniaan vestigde destijds in Berlijn met 2:02:57 een nieuw wereldrecord op de langste afstand van de wegatletiek en dat record is na bijna drie jaar nog niet verbroken.
Gepubliceerd op maandag 29 mei 2017 om 13:26
De eerste Zwolle Urban Trail van zondag 16 juli valt in de smaak. De inschrijving voor dit loopevenement, waarbij langs en zelfs door diverse gebouwen en locaties in Zwolle wordt gelopen, is op 20 april geopend en telt nu al meer dan duizend deelnemers. “Voor wie ook mee wil doen aan deze unieke loopbelevenis wordt aangeraden om niet te lang te wachten met inschrijven”, meldt de organisatie.
Gepubliceerd op donderdag 18 mei 2017 om 15:04
Ruim dertig hardlopers van Stichting Hart van Zwolle hebben woensdag samen met Erben Wennemars getraind voor de Scania Zwolse Halve Marathon van 10 juni. De deelnemers namen plaats op de tribune van voetbalvereniging Berkum en luisterden ademloos naar de sportlessen van de voormalig schaatser. Vervolgens ging de groep flink aan de slag.
Gepubliceerd op dinsdag 25 april 2017 om 15:50

Gepubliceerd op woensdag 19 april 2017 om 13:18
Zwolle is zondagochtend 16 juli het decor voor de eerste Zwolle Urban Trail. Loop-, stad- en cultuurfanaten kunnen zich vanaf donderdag 15.00 uur inschrijven voor dit loopevent, waarbij door diverse gebouwen in Zwolle wordt gelopen. “Voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en de binnenstad op een andere manier wil leren kennen, is deze eerste Zwolle Urban Trail een absolute must”, stelt organisator Daniëlle Bekkering.
Gepubliceerd op zaterdag 15 april 2017 om 20:29
Apeldoorner Gert-Jan Liefers is zaterdag winnaar geworden van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid. De atleet vloog bijna over het Zwolse asfalt en verbeterde met zijn tijd van 54 minuten en 15 seconden het parcoursrecord van Falco Olivier. Olivier zelf eindigde met 56:01 als derde. Bij de dames ging de overwinning naar BB-loopster Hellen de Vries, die tot een tijd van 1:01:52 kwam. Daarmee bleef zij slechts drie seconden boven het parcoursrecord.
Gepubliceerd op vrijdag 14 april 2017 om 18:13
Iedereen is er klaar voor: de zevende editie van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid. Zaterdag rond de klok van 17.00 uur worden de deelnemers weggeschoten en de organisatie hoopt op enkele parcoursrecords. “Op de 5 Mijl doen Arne Mulder en Tess Boekema mee en ik verwacht dat zij wel sneller lopen dan vorig jaar”, vertelt Frankwin Mussche, voorzitter van de organisatie.
Gepubliceerd op woensdag 12 april 2017 om 11:29
Hardloopgroep De Warmlopers neemt ook dit jaar deel aan de Scania Zwolse Halve Marathon om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor goede doelen. Dit keer zijn dat Gift City en de boerderij van Nambikay in Sri Lanka. Dinsdag werd - traditiegetrouw - het jaarlijkse warmlooprondje gerend over een deel van het parcours. Daarnaast werd de tussenstand aan sponsoropbrengsten bekend gemaakt.