Nieuws

Gepubliceerd op woensdag 19 april 2017 om 13:18
Zwolle is zondagochtend 16 juli het decor voor de eerste Zwolle Urban Trail. Loop-, stad- en cultuurfanaten kunnen zich vanaf donderdag 15.00 uur inschrijven voor dit loopevent, waarbij door diverse gebouwen in Zwolle wordt gelopen. “Voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en de binnenstad op een andere manier wil leren kennen, is deze eerste Zwolle Urban Trail een absolute must”, stelt organisator Daniëlle Bekkering.
Gepubliceerd op zaterdag 15 april 2017 om 20:29
Apeldoorner Gert-Jan Liefers is zaterdag winnaar geworden van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid. De atleet vloog bijna over het Zwolse asfalt en verbeterde met zijn tijd van 54 minuten en 15 seconden het parcoursrecord van Falco Olivier. Olivier zelf eindigde met 56:01 als derde. Bij de dames ging de overwinning naar BB-loopster Hellen de Vries, die tot een tijd van 1:01:52 kwam. Daarmee bleef zij slechts drie seconden boven het parcoursrecord.
Gepubliceerd op vrijdag 14 april 2017 om 18:13
Iedereen is er klaar voor: de zevende editie van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid. Zaterdag rond de klok van 17.00 uur worden de deelnemers weggeschoten en de organisatie hoopt op enkele parcoursrecords. “Op de 5 Mijl doen Arne Mulder en Tess Boekema mee en ik verwacht dat zij wel sneller lopen dan vorig jaar”, vertelt Frankwin Mussche, voorzitter van de organisatie.
Gepubliceerd op woensdag 12 april 2017 om 11:29
Hardloopgroep De Warmlopers neemt ook dit jaar deel aan de Scania Zwolse Halve Marathon om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor goede doelen. Dit keer zijn dat Gift City en de boerderij van Nambikay in Sri Lanka. Dinsdag werd - traditiegetrouw - het jaarlijkse warmlooprondje gerend over een deel van het parcours. Daarnaast werd de tussenstand aan sponsoropbrengsten bekend gemaakt.
Gepubliceerd op donderdag 6 april 2017 om 11:59
Er kan geen deelnemer meer bij! Na de Scania Zwolse Halve Marathon zit nu (ruim een maand eerder dan vorig jaar) ook de Wavin 4 Engelse Mijlen helemaal vol. De limiet van in totaal 8.500 deelnemers voor de zeventiende editie van het Zwolse hardloopfestijn - zaterdagavond 10 juni 2017 - is bereikt. De organisatie heeft de inschrijving gesloten, inschrijven via de website www.halvemarathonzwolle.nl is niet meer mogelijk.
Gepubliceerd op zondag 2 april 2017 om 20:42

Op de atletiekbaan aan de Urksteeg in Zwolle vertrokken om klokslag 12.30 uur de eerste lopers van de maar liefst 138 deelnemende teams. Deze ‘starters’ liepen onder perfecte weersomstandigheden een afstand van 5 kilometer, om vervolgens het stokje over te dragen. De tweede lopers legden een afstand van 10 kilometer af, waarna rondes van 5, 10, 5 en 7,195 kilometer volgden. Het sterkste team van PEC 1910 was oppermachtig en liet nummer twee De Grunners (2:40:01) ruim achter zich. Het tweede herenteam van PEC 1910 (2:49:59) maakte het podium compleet. Bij de dames ging de overwinning eveneens naar een team van PEC 1910. Annemiek Punter, de laatste loper van het zestal (Malou Eisen, Jolanda Regout, Suzan Ruitenberg, Hanneke Koenjer, Tessa Kamps en Annemiek Punter) kwam na 3 uur, 9 minuut en 46 seconden over de streep.

Gepubliceerd op woensdag 15 maart 2017 om 11:52
Het Centre for Sports & Education komt vanaf komend schooljaar met een nieuwe atletiekklas. De onderwijsinstelling start met een klas voor hardlopers die goed zijn in het afleggen van de middellange afstand. In het kader daarvan is er op woensdag 22 maart een testdag op de atletiekbaan van PEC 1910, waar potentiele leerlingen zich kunnen laten zien.
Gepubliceerd op dinsdag 14 maart 2017 om 15:23
Voor hardloper Arne Mulder zit het winterseizoen erop. De Zwolse atleet focuste zich de afgelopen periode op de cross, waarop hij keurige prestaties noteerde. Op het Nederlands kampioenschap kwam hij tot een zestiende tijd en dat stemde hem tevreden. Als klap op de vuurpijl liep hij op de CPC Loop in Den Haag naar een achtste tijd. “Dat was een bonus, een soort toetje. En het ging op zich niet gek”, lacht Mulder.
Gepubliceerd op zaterdag 4 maart 2017 om 21:54
De deelnemerslimiet van 4.000 hardlopers voor de zeventiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon is - in minder dan een week tijd - bereikt. Nooit eerder zat het hoofdonderdeel van het Zwolse hardloopfestijn zo snel vol. Inschrijven voor de Wavin 4 Engelse Mijlen is nog wel mogelijk via de website www.halvemarathonzwolle.nl. Aan de kortste afstand kunnen zaterdag 10 juni maximaal 4.500 hardlopers meedoen.
Gepubliceerd op donderdag 19 januari 2017 om 17:01
De organisatie van het grootste loopevenement van Zwolle heeft besloten om ook aan de zeventiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon drie goede doelen te koppelen. Zo kun jij tijdens de inschrijving voor de Scania Zwolse Halve Marathon of de Wavin 4 Engelse Mijlen er (geheel vrijblijvend) voor kiezen om geld te doneren aan De Toren, Hart voor Zwolle en de Havenbuurt van Het Zonnehuis. Elk goed doel ontvangt tevens vijftig startbewijzen, waarmee extra inkomsten kunnen worden gegenereerd. De inschrijving start zondag 26 februari om 12.00 uur.