Nieuws

Gepubliceerd op zondag 15 januari 2017 om 20:00
De inschrijving voor de 24ste editie van de Craft Ekiden Zwolle is zondag geopend. De organisatie van het hardloopevenement, op de rol voor zondag 2 april, is er wederom in geslaagd Craft Sportswear te binden als hoofdsponsor. “De Ekiden is een evenement voor iedereen. Niet alleen voor deelnemers, maar ook voor hun supporters”, laat de organisatie weten.
Gepubliceerd op zaterdag 14 januari 2017 om 19:35
Joep Emmen is zaterdagmiddag winnaar geworden van de zesde editie van de Wijthmenerplasloop. De Zwollenaar voldeed de 10 kilometer in een tijd van 35 minuten en 5 seconden, waarmee hij de concurrentie ruim voor bleef. Bij de dames ging de overwinning op de 10 kilometer naar Angeli Poppe, die een tijd van 42 minuten en 50 seconden bij elkaar liep.
Gepubliceerd op vrijdag 13 januari 2017 om 16:34
Op de paden ligt nog een aanzienlijke laag sneeuw en ook rond de finishlocatie is het nog lang niet sneeuwvrij. Toch gaat de organisatie van de Wijthmenerplasloop er voor de volle honderd procent vanuit dat het evenement zaterdag doorgaat. “We houden de weerberichten goed in de gaten. Zolang het geen noodweer wordt, gaat het in principe gewoon door”, zegt voorzitter Frans Kerkum.
Gepubliceerd op dinsdag 10 januari 2017 om 10:46
Voetbalvereniging Wijthmen organiseert zaterdag voor de zesde keer de jaarlijkse Wijthmenerplasloop en het is nog altijd mogelijk om in te schrijven. Het evenement is een prestatieloop rond de Wijthmenerplas, met twee afstanden: 5 en 10 kilometer. De 5 kilometer gaat over één ronde, de 10 kilometer over twee.
Gepubliceerd op zondag 8 januari 2017 om 13:07
De organisatie van de EP StadshagenRun heeft tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Loopsport Zwolle de waardecheques uitgereikt aan de twee goede doelen van de afgelopen editie van het hardloopevenement: Jeugdsportfonds Zwolle en De Bres, inloophuis voor Zwolle. In totaal werd er zaterdag in Het Anker onder luid applaus een bedrag van 5.750 euro overhandigd aan de goede doelen.
Gepubliceerd op maandag 7 november 2016 om 10:44
Voetbalvereniging Wijthmen organiseert op zaterdag 14 januari voor de zesde keer de Wijthmenerplasloop. Ook deze editie bestaat uit een kidsrun van 2,5 kilometer en de gebruikelijke afstanden van 5 en 10 kilometer. “De 5 kilometer is één ronde rond de Wijthmenerplas, de 10 kilometer bestaat logischerwijs uit twee ronden”, laat voorzitter Frans Kerkum van Wijthmen weten.
Gepubliceerd op woensdag 19 oktober 2016 om 13:01
Atletiekvereniging PEC 1910 gaat op zoek naar nieuw hardlooptalent. Op woensdagmiddag 26 oktober gooit de club haar deuren open voor alle jeugd uit Zwolle en omstreken. De deelnemers kunnen dan laten zien of ze talent hebben om hard te lopen. “Loop jij iedereen eruit, of ken jij iemand die looptalent heeft? Neem dan deze uitdaging aan en laat je testen bij onze talentenjacht”, meldt de Zwolse club.
Gepubliceerd op dinsdag 18 oktober 2016 om 14:21
De allereerste Zwolse Ladies Run valt in de smaak. De loop vindt plaats op vrijdag 28 oktober en tikt nu al bijna de duizend inschrijvingen aan. Voor organisator Nanja Schorel komt dat ook een beetje als een verrassing. “We gingen uit van een inschrijving of vijfhonderd, dus dit is wel een beetje boven verwachting. Zwolle was blijkbaar toe aan een vrouwenloop”, zegt zij.
Gepubliceerd op maandag 17 oktober 2016 om 10:38
De 42ste editie van de Sint Nicolaasloop wordt gehouden op zondag 27 november. Het parcours van het hardloopevenement, dat plaats heeft aan de noordkant van Zwolle, loopt door de wijken Berkum, Aalanden en Holtenbroek. “Van alle hardloopwedstrijden in Zwolle hoort de Sint Nicolaasloop bij de kleinere. Het is wel veruit de oudste”, meldt de organisatie.
Gepubliceerd op zaterdag 15 oktober 2016 om 22:01
De negende editie van de EP StadshagenRun is zaterdag gewonnen door Arne Mulder. De Zwollenaar voldeed de Loods038 10 kilometer in 32:50 en was daarmee ruim sneller dan nummer twee Joep Emmen. Falco Olivier snelde naar een derde plaats en zag dat de overwinning bij de vrouwen naar Tess Boekema ging. De BB-loopster liep een tijd van 37 minuten en 33 seconden.