Nieuws

Gepubliceerd op zondag 8 januari 2017 om 13:07
De organisatie van de EP StadshagenRun heeft tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Loopsport Zwolle de waardecheques uitgereikt aan de twee goede doelen van de afgelopen editie van het hardloopevenement: Jeugdsportfonds Zwolle en De Bres, inloophuis voor Zwolle. In totaal werd er zaterdag in Het Anker onder luid applaus een bedrag van 5.750 euro overhandigd aan de goede doelen.
Gepubliceerd op maandag 7 november 2016 om 10:44
Voetbalvereniging Wijthmen organiseert op zaterdag 14 januari voor de zesde keer de Wijthmenerplasloop. Ook deze editie bestaat uit een kidsrun van 2,5 kilometer en de gebruikelijke afstanden van 5 en 10 kilometer. “De 5 kilometer is één ronde rond de Wijthmenerplas, de 10 kilometer bestaat logischerwijs uit twee ronden”, laat voorzitter Frans Kerkum van Wijthmen weten.
Gepubliceerd op woensdag 19 oktober 2016 om 13:01
Atletiekvereniging PEC 1910 gaat op zoek naar nieuw hardlooptalent. Op woensdagmiddag 26 oktober gooit de club haar deuren open voor alle jeugd uit Zwolle en omstreken. De deelnemers kunnen dan laten zien of ze talent hebben om hard te lopen. “Loop jij iedereen eruit, of ken jij iemand die looptalent heeft? Neem dan deze uitdaging aan en laat je testen bij onze talentenjacht”, meldt de Zwolse club.
Gepubliceerd op dinsdag 18 oktober 2016 om 14:21
De allereerste Zwolse Ladies Run valt in de smaak. De loop vindt plaats op vrijdag 28 oktober en tikt nu al bijna de duizend inschrijvingen aan. Voor organisator Nanja Schorel komt dat ook een beetje als een verrassing. “We gingen uit van een inschrijving of vijfhonderd, dus dit is wel een beetje boven verwachting. Zwolle was blijkbaar toe aan een vrouwenloop”, zegt zij.
Gepubliceerd op maandag 17 oktober 2016 om 10:38
De 42ste editie van de Sint Nicolaasloop wordt gehouden op zondag 27 november. Het parcours van het hardloopevenement, dat plaats heeft aan de noordkant van Zwolle, loopt door de wijken Berkum, Aalanden en Holtenbroek. “Van alle hardloopwedstrijden in Zwolle hoort de Sint Nicolaasloop bij de kleinere. Het is wel veruit de oudste”, meldt de organisatie.
Gepubliceerd op zaterdag 15 oktober 2016 om 22:01
De negende editie van de EP StadshagenRun is zaterdag gewonnen door Arne Mulder. De Zwollenaar voldeed de Loods038 10 kilometer in 32:50 en was daarmee ruim sneller dan nummer twee Joep Emmen. Falco Olivier snelde naar een derde plaats en zag dat de overwinning bij de vrouwen naar Tess Boekema ging. De BB-loopster liep een tijd van 37 minuten en 33 seconden.
Gepubliceerd op vrijdag 14 oktober 2016 om 15:36
Je bent 62 jaar en loopt nog vier á vijf keer in de week hard. Voor lang niet iedereen van die leeftijd is dat weggelegd, maar wel voor Tjibbe de Vries. De BB-loper is nog altijd een bloedfanatieke hardloper en doet zaterdag ook mee aan de negende editie van de StadshagenRun. Een respectabele tijd van 39 minuten en een beetje ligt binnen de mogelijkheden. “Het is een voorrecht dat ik nog zo kan lopen”, vertelt De Vries.
Gepubliceerd op dinsdag 11 oktober 2016 om 13:37
Jan Reuvekamp was jarenlang het gezicht van de EP StadshagenRun. Hij was actief als voorzitter van de organisatie en zorgde er samen met zijn kompanen voor dat alles op rolletjes liep. Reuvekamp trad na de editie van vorig jaar af en nu is het aan Nelleke Beimers om die taak te vervullen. Zaterdag wacht haar debuut als voorzitter van de StadshagenRun.
Gepubliceerd op vrijdag 30 september 2016 om 11:14
De Zwolse Ladies Run, die wordt gehouden op vrijdagavond 28 oktober, blijkt in trek. Het hardloopevenement speciaal voor vrouwen heeft al zeshonderd aanmeldingen binnen en daarmee komt het maximum van duizend in beeld. “De deelnemers kunnen kiezen uit routes van 2,5 kilometer of de 5 kilometer, die dwars door de binnenstad van Zwolle lopen”, laat de organisatie weten.
Gepubliceerd op vrijdag 16 september 2016 om 10:04
Scania Production Zwolle is ook de komende drie jaar hoofdsponsor van de Zwolse Halve Marathon. Dat heeft algemeen directeur Magnus Ivansson van de Zwolse truckfabrikant bekend gemaakt. Scania gaat daarmee haar tweede periode als hoofdsponsor in. “Dit past helemaal binnen ons bedrijfsprofiel”, vertelt de algemeen directeur.