Nieuws

Gepubliceerd op vrijdag 14 oktober 2016 om 15:36
Je bent 62 jaar en loopt nog vier á vijf keer in de week hard. Voor lang niet iedereen van die leeftijd is dat weggelegd, maar wel voor Tjibbe de Vries. De BB-loper is nog altijd een bloedfanatieke hardloper en doet zaterdag ook mee aan de negende editie van de StadshagenRun. Een respectabele tijd van 39 minuten en een beetje ligt binnen de mogelijkheden. “Het is een voorrecht dat ik nog zo kan lopen”, vertelt De Vries.
Gepubliceerd op dinsdag 11 oktober 2016 om 13:37
Jan Reuvekamp was jarenlang het gezicht van de EP StadshagenRun. Hij was actief als voorzitter van de organisatie en zorgde er samen met zijn kompanen voor dat alles op rolletjes liep. Reuvekamp trad na de editie van vorig jaar af en nu is het aan Nelleke Beimers om die taak te vervullen. Zaterdag wacht haar debuut als voorzitter van de StadshagenRun.
Gepubliceerd op vrijdag 30 september 2016 om 11:14
De Zwolse Ladies Run, die wordt gehouden op vrijdagavond 28 oktober, blijkt in trek. Het hardloopevenement speciaal voor vrouwen heeft al zeshonderd aanmeldingen binnen en daarmee komt het maximum van duizend in beeld. “De deelnemers kunnen kiezen uit routes van 2,5 kilometer of de 5 kilometer, die dwars door de binnenstad van Zwolle lopen”, laat de organisatie weten.
Gepubliceerd op vrijdag 16 september 2016 om 10:04
Scania Production Zwolle is ook de komende drie jaar hoofdsponsor van de Zwolse Halve Marathon. Dat heeft algemeen directeur Magnus Ivansson van de Zwolse truckfabrikant bekend gemaakt. Scania gaat daarmee haar tweede periode als hoofdsponsor in. “Dit past helemaal binnen ons bedrijfsprofiel”, vertelt de algemeen directeur.
Gepubliceerd op donderdag 15 september 2016 om 14:52
SportService Zwolle organiseert vrijdag 23 september de Zwolse 1.500 meter hardlopen. Deze nieuwe wedstrijd op de atletiekbaan van PEC 1910 is de afsluiting van de Nationale Sportweek, die in Zwolle in het teken staat van (hard)lopen. “Lopen is van toepassing op veel verschillende sporten en er kan op vele manieren aandacht aan worden besteed”, meldt SportService.
Gepubliceerd op dinsdag 6 september 2016 om 22:59
De BB-lopers Joep Emmen en Hellen de Vries hebben dinsdagavond de 5 kilometer van de 26ste Salverda Berkumloop op hun naam gezet. Joep Emmen bleef met een tijd van 16 minuten en 15 seconden slechts 22 seconden verwijderd van het parcoursrecord van Arne Mulder (15:53), die deze editie van de Berkumloop in actie kwam op de 10 kilometer. Hellen de Vries zegevierde bij de dames en deed dat in een tijd van 18 minuten en 16 seconden.
Gepubliceerd op dinsdag 6 september 2016 om 22:43

Voor Arne Mulder was de Berkumloop zijn eerste wedstrijd sinds zijn geslaagde optreden in juni op het NK 5.000 meter. Vervolgens ging hij op vakantie naar Griekenland, maar na die onderbreking was Mulder verre van fit. Uit bloedonderzoek bleek dat hij te weinig witte bloedlichaampjes in zijn bloed had, met als gevolg een mindere periode voor de Zwollenaar. “Ik heb inderdaad sinds juni wat minder getraind. Eigenlijk ben ik nu net weer een week lekker in training, maar het ging lekker. Ik ben onbevangen van start gegaan. Het eerste stuk ben ik nog met de Kenianen meegegaan. Toen heb ik een paar keer aangegeven dat ze iets rustiger aan konden doen, waardoor ik nog een stuk samen met ze kon lopen. En daarna heb ik gewoon mijn eigen ding gedaan. Lekker gelopen, een mooie rentree”, aldus de nummer drie van de 10 kilometer.

Gepubliceerd op maandag 5 september 2016 om 14:58
De binnenstad van Zwolle is op vrijdagavond 28 oktober het decor voor de allereerste Zwolse Ladies Run. Uitsluitend dames kunnen zich opgeven voor de 2,5 en de 5 kilometer, waarvan de routes dwars door de binnenstad lopen. “De start is om 20.00 uur op het Grote Kerkplein en het parcours loopt volledig over asfalt”, laat Nanja Schorel namens de organisatie weten.
Gepubliceerd op zaterdag 3 september 2016 om 09:35
Traditioneel is de 10 kilometer van de Salverda Berkumloop een gevecht tussen de aanwezige Kenianen. Op de 5 kilometer is er echter ruimte voor de regionale topatleten. Zo won Hellen de Vries zeven keer achter elkaar deze afstand en kwam ook Arne Mulder al meerdere malen als eerste over de meet. Voor de 26ste editie op dinsdag 6 september heeft speaker Henk Borgmeijer zijn lijstje met favorieten al klaar.