Nieuws

Gepubliceerd op donderdag 15 september 2016 om 14:52
SportService Zwolle organiseert vrijdag 23 september de Zwolse 1.500 meter hardlopen. Deze nieuwe wedstrijd op de atletiekbaan van PEC 1910 is de afsluiting van de Nationale Sportweek, die in Zwolle in het teken staat van (hard)lopen. “Lopen is van toepassing op veel verschillende sporten en er kan op vele manieren aandacht aan worden besteed”, meldt SportService.
Gepubliceerd op dinsdag 6 september 2016 om 22:59
De BB-lopers Joep Emmen en Hellen de Vries hebben dinsdagavond de 5 kilometer van de 26ste Salverda Berkumloop op hun naam gezet. Joep Emmen bleef met een tijd van 16 minuten en 15 seconden slechts 22 seconden verwijderd van het parcoursrecord van Arne Mulder (15:53), die deze editie van de Berkumloop in actie kwam op de 10 kilometer. Hellen de Vries zegevierde bij de dames en deed dat in een tijd van 18 minuten en 16 seconden.
Gepubliceerd op dinsdag 6 september 2016 om 22:43

Voor Arne Mulder was de Berkumloop zijn eerste wedstrijd sinds zijn geslaagde optreden in juni op het NK 5.000 meter. Vervolgens ging hij op vakantie naar Griekenland, maar na die onderbreking was Mulder verre van fit. Uit bloedonderzoek bleek dat hij te weinig witte bloedlichaampjes in zijn bloed had, met als gevolg een mindere periode voor de Zwollenaar. “Ik heb inderdaad sinds juni wat minder getraind. Eigenlijk ben ik nu net weer een week lekker in training, maar het ging lekker. Ik ben onbevangen van start gegaan. Het eerste stuk ben ik nog met de Kenianen meegegaan. Toen heb ik een paar keer aangegeven dat ze iets rustiger aan konden doen, waardoor ik nog een stuk samen met ze kon lopen. En daarna heb ik gewoon mijn eigen ding gedaan. Lekker gelopen, een mooie rentree”, aldus de nummer drie van de 10 kilometer.

Gepubliceerd op maandag 5 september 2016 om 14:58
De binnenstad van Zwolle is op vrijdagavond 28 oktober het decor voor de allereerste Zwolse Ladies Run. Uitsluitend dames kunnen zich opgeven voor de 2,5 en de 5 kilometer, waarvan de routes dwars door de binnenstad lopen. “De start is om 20.00 uur op het Grote Kerkplein en het parcours loopt volledig over asfalt”, laat Nanja Schorel namens de organisatie weten.
Gepubliceerd op zaterdag 3 september 2016 om 09:35
Traditioneel is de 10 kilometer van de Salverda Berkumloop een gevecht tussen de aanwezige Kenianen. Op de 5 kilometer is er echter ruimte voor de regionale topatleten. Zo won Hellen de Vries zeven keer achter elkaar deze afstand en kwam ook Arne Mulder al meerdere malen als eerste over de meet. Voor de 26ste editie op dinsdag 6 september heeft speaker Henk Borgmeijer zijn lijstje met favorieten al klaar.
Gepubliceerd op woensdag 31 augustus 2016 om 14:53
Binnen een mum van tijd is de inschrijving voor de 26ste Salverda Berkumloop gesloten. Op zondag 12 juni meldden 1.750 lopers zich binnen de kortste keren aan om op dinsdag 6 september mee te doen. Daaruit blijkt opnieuw dat het hardloopfestijn enorm populair is. Voor Rutger Blankvoort, de nieuwe voorzitter, is het dan ook zaak om zo min mogelijk te veranderen. “Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden”, zegt hij.
Gepubliceerd op vrijdag 19 augustus 2016 om 16:09
Running Club Liederholthuis (RCL) komt vanaf dinsdagavond 13 september met een hardloopcursus voor beginners. Deze cursus vindt gedurende veertien weken plaats en start vanaf sportpark De Siggels in Zwolle-Zuid. “Deze trainingscursus is speciaal bedoeld voor mensen die nog weinig ervaring hebben”, zo luidt het bericht van RCL.
Gepubliceerd op dinsdag 16 augustus 2016 om 12:31
Een team met enthousiaste medewerkers van de SEH (spoedeisende hulp) van Isala neemt op zaterdag 10 september deel aan de SGOrun, een landelijke estafetteloop van 75 kilometer. Op die wijze vraagt het Zwolse team aandacht voor de ontwikkeling van het vakgebied Spoedeisende Geneeskunde. Met gedegen wetenschappelijk onderzoek willen de SEH-medewerkers de spoedzorg verder ontwikkelen.
Gepubliceerd op maandag 4 juli 2016 om 14:59
De vijfde editie van de jaarlijkse DrogeVoetenRun staat zaterdag 24 september op het programma. Run2Day Zwolle organiseert het sportieve evenement in samenwerking met Waterschap Drents Overijsselse Delta en Ploegam Biggelaar, in het kader van het project Ruimte voor de Rivier. Vorig jaar waren er 500 deelnemers die zich vast beten in het natte en modderige parcours.